Cursuri de Bucătar

Cod. NC: 5122.2.1
Cod. C.O.R. – 512001  BUCATAR   
CURS CALIFICARE
Nivel calificare – nivelul 2 Tipul de certificat obţinut: certificat de calificare
Conditii minime de acces: SCOALA GENERALA
Durata: 5 luni (20 săptămâni)
Descrierea meseriei: Bucătarul realizează preparate culinare după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor. În acest scop, el trebuie să aibă obligatoriu noţiuni de gastrotehnie şi tehnologie culinarp, ocupâdu-se de pregătirea produselor alimentare pentru gătit. Masoară cantităţile necasare, le amestecă progresiv conform reţetei, le supune diferitelor tratamente termice după ce preparatele culinare au fost pregătite, urmează montarea acestora pe obiecte de inventar specifiice serviri acestor preparate.
Pe parcursul cursului se dobândesc următoarele compeţente conform Standardului ocupaţional Bucatar

  • Comunicarea interactivă la locul de muncă
  • Desfăşurarea muncii în echipă
  • Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
  • Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
  • Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
  • Prevenirea poluării mediului
  • Întocmirea documentelor specifice
  • Pregătirea antreurilor calde şi reci
  • Pregătirea fripturilor
  • Pregătirea gustarilor calde şi reci
  • Pregătirea mâncărurilor din carne
  • Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
  • Pregătirea preparatelor lichide
  • Pregătirea preparatelor tip „catering” şi „fast-food”
  • Pregătirea dulciurilor (deserturilor)
  • Prepararea fondurilor glace
  • Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
  • Realizarea aluaturilor de bază
  • Realizarea salatelor
  • Realizarea sosurilor
  • Realizarea acţiunilor de supervizare şi control


Cursul se finalizează cu un examen, iar in urma promovării acestuia se va elibera un certificate de calificare. Documente necesare la înscriere:

  • Cerere de înscriere
  • Copie simplă de pe cartea de identitate
  • Copie simplă de pe certificatul de naştere
  • Copie simplă de pe certificatul de căsătorie
  • Copie simplă de pe ultimul act de studiu
  • Adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte că cursantul este Apt pentru a lucra în alimentaţie

Petru înscriere online click aici.
Pentru informaţii referitoare la preţ click aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s